Про це повідомив громадський екологічний інспектор в Новомосковському районі Вячеслав Горобець:

Патрульна поліція при здійсненні рейду річкою Самара в рамках перевірки дотримання природоохоронного законодавства виявила працюючий земснаряд біля бази Гудзон в с. Піщанка. Повідомили мені, викликали СОГ. Коли я поїхав – оформляли матеріали.

Нагадуємо, що згідно чинного законодавства в період нересту заборонені будь-які роботи на воді. У цей період не можна навіть виходити на воду на човнах.

Від успішності нерестового періоду залежить те, скільки буде риби в наших водоймах, наскільки буде збережена популяція, яка зараз існує.

Але ж база відпочинку ГУДЗОН нахабно ігнорує діюче екологічне законодавство.

Екоінспекція приїхати відмовилася – вимагають щоб їх викликало МНС (якісь чергові зміни законодавства?). Рибінспекцію, яка може порахувати збитки, я не дочекався.
Все що можу – це оприлюднити факт чергового екологічного свавілля. Всі підприємства, що порушують закон про охорону навколишнього середовища повинні бути відомі громадськості. Як не зараз, то колись вони відповідатимуть за свої дії. Щонайменше пам’ятайте ви, коли раптом зберетеся там відпочити“, – додав Вячеслав Горобець.

Напишіть свій відгук